Sátáni szappanopera és leharapott denevérfej – legendás rockzenészek legnagyobb balhéi

Szeretlek Magyarország

Kikapcs / Szeretlek Magyarország 4 megtekintés

[sz]Kovács-Tóth Noémi, fotók: Wikipédia[sz]
rockbalhek
A denevérevő

A Black Sabbath énekese, Ozzy Osbourne mindig előszeretettel keveredett balhékba. Ugyanakkor a legvadabb cselekedete állítása szerint pont véletlenül történt.

1982-ben éppen Amerikában adott koncertet, amikor valaki hozzávágott egy élő denevért. Az énekes azonban szentül hitte, hogy az állat műanyagból van, ezért poénból leharapta a fejét.

Ezután azonban a denevér haláltusája és a vér íze a szájában halálra rémítette Ozzyt, akinek az incidenst követően be kellett adni a veszettség elleni oltást is.

Három évtizeddel később revansot vettek a denevérek, ugyanis Ozzy azért nem kapott engedélyt buckinghamshire-i birtoka felújítására, mert kiderült, hogy a telek egy részén védett denevérkolónia él. A hatóságok előírták neki, hogy megfelelő életkörülményeket kell teremtenie az állatoknak az épületen kívül, és csak utána renoválhatja az épületet.

A repülő tévé

A The Rolling Stones az 1972-es amerikai turnéja közben megszállt az Andaz West Hollywood Hotelben, a történet vége pedig legendás.
A két rockisten, Keith Richards és Bobby Keyes gyerekesre amortizálták magukat a buli végére, ezért fogták az 1015-ös hotelszoba televízióját, és nemes egyszerűséggel kidobták az ablakon.
Kész szerencse, hogy a tizedik emeletről lezuhanó készülék nem vágott senkit agyon (az akciót levideózta a dokumentarista Robert Frank). Ez az a hotel egyébként, ahol Jim Morrison és Led Zeppelin is megszállt, utóbbi egy egész emeletet bérelt ki.

Keith Richardsnak nem ez volt élete legdurvább húzása: a megszámlálhatatlan drog mellett édesapja hamvaiból is felszippantott egy keveset. Először nagyot akart mondani, és azt nyilatkozta, hogy kokainnal keverte össze a hamvakat, majd finomította a sztorit, miszerint ez esetben kihagyta a drogtuningot.

A hisztis lábharapó

A Guns ‘n’ Roses énekese, Axl Rose sem bírta ki, hogy ne csak a hangjáról legyen ismert. Először 1991-ben híresült el agresszív viselkedéséről egy St. Louis-i fellépés során. Zavarta egy őt fényképező rajongó, ezért rászólt, de az első sorban lelkendező férfi nem állt le a fotózással.

Erre Axl fogta magát, bevágódott a tömegbe – hatvan ember sérülését okozva ezzel –, és elkezdte ütni a pasast.

Amikor visszakeveredett a színpadra, dacosan földhöz vágta a mikrofonját, és kiviharzott, összesen egymillió dolláros kárt okozva ezzel az egész históriával.

Azért 2006-ban is kimutatta a foga fehérjét, méghozzá szó szerint: a rockzenekar frontembere a stockholmi Hotel Berns előcsarnokában keveredett kínos szóváltásba, ezúttal egy asszonnyal. Nekiállt üvöltözni vele, mondván, túl feltűnően bámulta őt, majd amikor a biztonsági őr közbelépett, Axl konkrétan lábon harapta a szolgálatot teljesítő férfit.

Egy sátáni szappanopera

A norvég black metal leghírhedtebb zenekara a Mayhem, amelyet a ’80-as évek elején alapított két lázadó tinédzser. Euronymous és Necrobutcher felvettek egy remek dobost, Hellhammert, és egy olyan énekest, akinek nem véletlenül volt Dead a beceneve:
rajongott a halott dolgokért, házikedvencnek döglött hörcsögöket tartott, és hetekre elásta a fellépőruháit, hogy hullaszaguk legyen.

Végül pár évnyi turnézás után Dead fejbelőtte magát a puskájával. A többiek, miután felfedezték a holttestet, nem a telefont fogták a kezükbe, hanem a fényképezőgépet, és lemezborítót nyomtattak a sokkoló fotóból. Állítólag a szanaszét repült agyvelődarabokból láncokat készítettek maguknak, hogy még bájosabb legyen az összkép.

Mivel az énekes elhunyt, a basszeros pedig kilépett, tagfelvételekre volt szükség: így került be a bandába egy másik híres zenész, Varg Vikernes, valamint a magyar Csihar Attila énekes (aki Dead egyik kedvence volt, és hatalmas kultusz övezi külföldön). Az alapító Euronymous és Vikernes nem csupán a zenetörténelembe, hanem a kriminalisztikába is beírták magukat, mivel keresztényellenesként rengeteg templomot gyújtottak fel, egy egész mozgalmat elindítva ezzel Norvégiában. A sokkoló történeteket az koronázta meg, hogy az elmérgesedett viszony miatt Vikernes 1993-ban megölte Euronymoust, majdnem harminc késszúrással, amiért több mint két évtizedre leültették. A zenekar azonban máig koncertezik, Attilával az élen.

Kattints a hirdetés alatti gombra a teljes cikk elolvasásához!


Kommentek